dilluns, 24 de novembre del 2014

Blog versos Wikis

Bona nit a tots!!! 


Blog? Wikis? Wikis o blog? Aquí us deixo un quadre amb les diferencies entre un i altre per a que veieu i analitzeu.


WIKIS
BLOGS

  • És dinàmic.
  • Té més d’un propietari i qualsevol d’ells pot editar la pàgina.
  • Interacció interna entre els editors (mode document).
  • És intemporal, es pot editar independentment de la data.


  • És estàtic.
  • Normalment té només un editor per blog, tot i que també hi han blog col·lectius.
  • Interacció externa entre els usuaris a través de comentaris.
  • Ordre cronològics de les entrades.

diumenge, 23 de novembre del 2014

Wikis

Bona nit!

Avui parlarem sobre els Wikis.
Primer de tot definim que és un wikiUn wiki és una pàgina web que serveix per coordinar un grup de persones que han de realitzar una tasca, per exemple. Dit així, s'assembla molt al Google Drive o al Google Sites, i la veritat és que és totalment cert.

En el vídeo que hem vist a classe, ens posa un exemple de un grup d'amics que volent fer una acampada. Ells seguien el mètode antic que era el correu. Per poder organitzar-se millor decideixen crear una wiki i allà entre tots van posant el que tenen i el que creuen que falta per el viatge.

Aquí hem de remarcar molt dos termes : EDITAR, GUARDAR.
Amb això ja saps fer funcionar un wiki.
Els wikis són públics, semiprivats i privats. Els públics es que la qualsevol persona pot veure el teu wiki i pot editar-ho. Semiprivat es que poden veure el que tens però no poden editar-ho i privat es que ho poden veure només les persones que tu has decidit compartir.

Per poder veure com es fa un wiki hem fet una petita activitat; per grups de 3 persones em creat una wiki.
Abans d'això ens hem tingut que fer una conta en aquesta pàgina web :http://www.wikispaces.com

Un cop ja creat el teu compte una persona del grup a creat una wiki hi ha convidat a les altres dues persones. 


El wiki del meu grup es el següent:




Desprès d'aquesta activitat en el blog del professor (http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es) hem estat comentant un document que parla dels wikis i l'educació, escrit per Jordi Adell.

Us deixo el link per que hi feu un cop d'ull:

El més important de tot el document es el punt 3: Wikis en la educación. En que ens explica com utilitzar els wikis en l'educació, la veritat molt interessant.


Fins aviat!!

dissabte, 22 de novembre del 2014

Creative Commons i Copyright

Bon dia a tots!!

Avui us explicaré dos ítems importants que hem de tenir sempre en compte. El Copyright i les Creative Commons. Són les llicències que podem utilitzar alhora de agafar informació d'altres pàgines web.


Primer començaré per el Copyright, un nom que a la majoria ens sonava. Copyright traduït al català vindria a ser drets d'autor, és a dir, que depèn del que digui la persona que ha fet aquella fotografia o aquell escrit pots o no agafar-la i compartir-la al teu blog o a qualsevol lloc.



Les condicions poden ser les següents:
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement, o Attribution (by): sempre que és reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.
  • Creative Commons: No Comercial No comercial, o Non Commercial (nc): no és pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.
  • Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades, o No derivative works (nd): no és pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.
  • Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual, o Share alike (sa): si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.


Combinant les condicions obtenim les següents llicències:

  • Creative Commons: Reconeixement Reconeixement (cc-by): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la generació i distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc): es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): no es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): no es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.


Després d'explicar-nos com funcionava el copyright ens van parla dels Creative commons que ens permet posar la privacitat que volguem al nostre blog, en el meu cas, o en pàgines webs que tinguem, ja que aixi, ningú agafara el text que has escrit tu per utilitzar-lo en nom seu.



En en cas de la fotografia, tots en algun moment hem agafat fotografies del google, i el que us recomano es fer-se una conta de flickr, un lloc gratuït que ens permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre i compartir fotografies i vídeos en línia.

diumenge, 16 de novembre del 2014

Identitat digital

Bona tarda altra vegada!

Ara us parlarem sobre l'identitat digital. 


A la xarxa tots nosaltres tenim una identitat digital, amb nom i cognoms, dades personals i alguna fotografia. 
Hem de tenir molta cura de qui accedeix a les nostres dades personals, per tant, haurem de tenir unes bones mesures de prevenció:



A L’ORDINADOR:
  • Comptar amb antivirus i tallafocs activats.
  • Realitzar anàlisis periòdiques de possibles infeccions.
  • Disposar de contrasenya d’accés al PC (recomanable).
  • Realitzar còpies de seguretat periòdiques.

A INTERNET:
  • Bloquejar les finestres emergents i només afegir-hi excepcions.
  • Connectar-nos a xarxes segures (casa, escola, etc.).
  • Contrasenyes alfanumèriques.
  • Contrasenyes diferents (no utilitzar sempre la mateixa).
  • Tancar sempre les sessions en qualsevol lloc on estiguem loguejats.
  • Vigilar si fem login des d’espais públics.

ALS DISPOSITIUS PERIFÈRICS:
  • Fer sempre una anàlisi de USB, Disc Dur Extern, etc. desconegut que utilitzem al nostre PC.
  • Si l’hem introduït a un PC aliè, analitzar-lo també.
  • Fer còpia de seguretat del contingut important.

A L’SMARTPHONE:
  • Comptar amb un antivirus.
  • Bloqueig automàtic i codi o patró per accedir-hi.
  • Tancar les Apps.
  • Tancar sessions.
  • Connectar-nos a xarxes segures.



Informació extreta de: 

dissabte, 15 de novembre del 2014

Twitter



Boooon dia!!!!

Què és Twitter? Per a què serveix? Doncs bé, jo us explicaré que és Twitter i per a què serveix.


És una xarxa social, on cada usuari pot posar estats o altres elements multimèdia. Tu fas un twit, és a dir poses un estat, i si algú hi està d'acord o li agrada el pot re-twitejar, així, d'aquesta manera també li apareixerà al seu mur de Twitter.
El Twitter, és pot compaginar amb Facebook, Instagram, etc, així tot el que publiquem a Twitter es publica a les altres aplicacions amb les quals el tenim vinculat.



Trobo que és una aplicació molt útil. Pots estar al dia de tot, pots estar amb contacte les 24 hores del dia amb la resta dels teus seguidors, pots cercar coses noves... en definitiva, us convido a que us feu un compte i l'utilitzeu!!


A la banda del meu bloc, hi podreu trobar el meu Twitter personal, si mai el voleu seguir o buscar quelcom, esteu convidadíssims!!!!


#Fins un altre !!!

divendres, 7 de novembre del 2014

Núvol de paraules

Holaaaa!!!

El núvol de paraules, permet que es vegi una sèrie de paraules de manera desordenada, amb diferents colors i amb diferents orientacions. És a dir com aquesta que he fet jo mateixa sobre l'esplai!!



Google Sites i Software

Hola!!

L'altre dia a classe es va treballar amb una nova eina: el Google Sites.

Les Sites de Google és una eina on-line, amb la qual podem crear una pàgina web, amb el tema que vols, el format.. podríem dir que és com un blog però amb més estil de web.

La finalitat de les Sites és molt amplia. 
És un recurs molt adient a l'hora de treballar sobre un tema ja que es pot organitzar de la manera que es desitgi i és molt visual a l'hora de presentar-lo.


Cal saber que, el Google Sites el crea una persona la qual és el propietari i la resta amb qui ho comparteix són editors. La diferència és que el propietari pot fer més coses que els editors, per tant, si volem que tots el puguin editar de la mateixa manera, posarem a tots com propietaris.

A més a més, també s'hi poden afegir comentaris a les publicacions.


També hem parlat del software privatiu i lliure. Us passo el link de la Viquipèdia de les dues descripcions:

1-Software lliure
2-Software Privatiu



Aquí us deixo el treball que vam fer l'any passat amb el Bon Comunicador al módul de COED, on vam crear un Google Sites parlant de l'Albert Om.




dissabte, 1 de novembre del 2014

Prezi

Hola!! Ja torno a ser aquí!!!!!!

Avui us parlaré sobre el Prezi, una nova manera de poder fer presentacions més dinàmiques i molt més entretingudes. Abans d'això haurieu de saber unes característiques generals sobre l'ús d'aquest.


Característiques generals del Prezi:
  • Es pot treballar on-line i amb varies persones a la vegada.
  • Versió educativa.
  • És gratuït i té una 
  • Hi ha varies maneres de poder-ho privatitzar.  
  • Podem editar/compartir.
  • Entorn multimèdia.
  • Treballem amb metàfores visuals.
  • Mostra plans generals i focalitza en parts concretes.
  • Treballa sobre un espai en blanc.
  • Tecnologia flash.

Aquí us deixo la mostra d'una presentació feta amb Prezi d'aquest any, del mòdul Cristianisme i cultura, on vam haver de presentar un treball sobre els Jesuïtes.