diumenge, 23 de novembre del 2014

Wikis

Bona nit!

Avui parlarem sobre els Wikis.
Primer de tot definim que és un wikiUn wiki és una pàgina web que serveix per coordinar un grup de persones que han de realitzar una tasca, per exemple. Dit així, s'assembla molt al Google Drive o al Google Sites, i la veritat és que és totalment cert.

En el vídeo que hem vist a classe, ens posa un exemple de un grup d'amics que volent fer una acampada. Ells seguien el mètode antic que era el correu. Per poder organitzar-se millor decideixen crear una wiki i allà entre tots van posant el que tenen i el que creuen que falta per el viatge.

Aquí hem de remarcar molt dos termes : EDITAR, GUARDAR.
Amb això ja saps fer funcionar un wiki.
Els wikis són públics, semiprivats i privats. Els públics es que la qualsevol persona pot veure el teu wiki i pot editar-ho. Semiprivat es que poden veure el que tens però no poden editar-ho i privat es que ho poden veure només les persones que tu has decidit compartir.

Per poder veure com es fa un wiki hem fet una petita activitat; per grups de 3 persones em creat una wiki.
Abans d'això ens hem tingut que fer una conta en aquesta pàgina web :http://www.wikispaces.com

Un cop ja creat el teu compte una persona del grup a creat una wiki hi ha convidat a les altres dues persones. 


El wiki del meu grup es el següent:




Desprès d'aquesta activitat en el blog del professor (http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es) hem estat comentant un document que parla dels wikis i l'educació, escrit per Jordi Adell.

Us deixo el link per que hi feu un cop d'ull:

El més important de tot el document es el punt 3: Wikis en la educación. En que ens explica com utilitzar els wikis en l'educació, la veritat molt interessant.


Fins aviat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada