dimarts, 30 de desembre del 2014

A reveure!!

És l'hora dels adeus!


Bé doncs, ja hi som! Ja hem arribat a la recta final després de tot un semestre aprenent a com utilitzar el blogger. He de dir que per a mi haver après a utilitzar aquesta eina ha estat molt important ja que per bé que de moment l'hagi utilitzat per poder aprendre tot el seu funcionament, de ben segur que en un futur la tornaré a fer servir per, o bé potser exposar la meva pròpia visió del món, o poder concretament de l'educació, l'àmbit que tots podeu imaginar que m'hi vull dedicar.



Val a dir que no he tingut la oportunitat de poder-li dedicar molt de temps a aquest blog per causes laborals i d'estudi, però ganes de fer-lo maco i interessant no me'n han faltat pas!



Dit això, m'acomiado definitivament de tots vosaltres. Qui sap, poder algun dia ens retrobem en un altre blog de mestres!



Salut, força i empenta!

dilluns, 29 de desembre del 2014

Taxonomia de Bloom

Bona tarda a tothom!!!


L'última classe de GTIC vam estar parlant sobre la piràmide de Taxonomia de Bloom:







  • És diferent recordar que aprendre
  • Eines informàtiques ajuden a recordar
  • Persona que domina diverses habilitats (de la piràmide) es diu: IINTEL·LIGENT
  • L'important no és recordar ja que podem trobar molta informació a la xarxa, si no comprendre.
  • Persona intel·ligent és aquella que sap crear.
  • Millor crear els vídeo que veure'ls.

L'activitat final que vam haver de fer, consistia en fer un document en que mencionéssim tots els programes o aplicacions utilitzades durant aquests mesos i al costat la cognitiva que creiem segons el quadre.






Fins aviat!!!


dimarts, 23 de desembre del 2014

Fluxogrames, Mapes mentals i conceptuals

Bona nit a tots!

Avui us parlaré sobre la diferència que hi ha entre els mapes mentals i els mapes conceptuals. També us explicaré que són els fluxogrames.

L'única diferència entre els mapes mentals i els mapes conceptuals és que als mapes mentals tu pots triar de posar paraules connectores o no, en canvi als mapes conceptuals hi ha la norma que cada fletxa ha de tenir un connector.

Els fluxogrames és l'eina que serveix per representar els procediments que s'ha de realitzar per fer la tasca. 
A més, els fluxogrames serveixen per; ensenyar als alumnes, ja que és una bona eina per aprendre i poder fer pràctica amb organitzacions, resolucions de problemes, etc. I també, per planificar tasques pròpies que estan relacionades amb el desenvolupament de la feina professional.

dimecres, 17 de desembre del 2014

Les 4 metàfores

Bona nit a tots!

Avui us explicaré les quatre metàfores que hi ha entre mestres, alumnes i ordinadors, que va fer James Crook.


1. La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor: 

L'idea d'aquesta metàfora és donar a entendre que aquí l'ordinador fa de mestre, i la persona d'alumne. Podriem dir que el funcionament és una mica similar al d'una classe normal ja que el procés és basa en que l'ordinador ens dona una explicació (iniciació), l'alumne la respon (resposta) i l'ordinador ens diu si ho hem fet bé o malament (avaluació).
 
2. La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne: 


L'alumne és el que controla a l'ordinador i li ensenya, és qui li diu els passos que ha de seguir (instruccions) per fer allò que la persona vol.


3. La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador: 

Permeten un aprenentatge per descoberta però d'una forma acotada ja que són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. El grau de llibertat de l'usuari és més limitat.


4. La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

És el més habitual en el dia a dia. Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.

dimarts, 16 de desembre del 2014

Viquipèdia

Bona tarda a tothom, 

L'altre dia vàrem estar parlant sobre la Viquipèdia a classe. 
Hi ha alguns aspectes que hauríem de tenir en compte abans de crear o fer una modificació.

Què és? per a que serveix? com s'edita? qui l'edita? es certa la informació? per què?

Es podria definir la Viquipèdia com una enciclopèdia on-line en que tothom pot escriure i editar. 

Per poder editar no cal estar subscrit, sinó només cal clicar el botó; modificar i doncs ja podries editar.

Si veiessis pas un error o alguna cosa que estigues escrita i no hi estàs d'acord, has de dirigir-te a l'apartat de; discussions i enviar un missatge a la persona que ho ha escrit, a partir d'allà ja hi podràs debatre sobre el tema.

Per saber si és cert el que està escrit, es pot saber gràcies a les referències. Per això és molt important citar la font d'on has extret la informació. 

A classe hem estat treballant sobre la Viquipèdia i a través d'unes preguntes que ens ha penjat el professor de GTIC al suro. A la guía bàsica de la Viquipèdia apareixen els 5 pilars bàsics d'aquesta.
    1. És una enciclopèdia 
    2. Cerca el punt de vista neutral
    3. És de contingut lliure
    4. Serveix unes normes d'etiquetes
    5. No té normes inamovibles



Aquí he editat a la Viquipèdia, sobre el meu poble, Premià de Mar. Dins de l'apartat d'entitats, he introduït l'Esplai Parroquial de Premià de Mar. Durant uns dies veurem si realment el deixen o el treuen.
Aquí us deixo una captura de pantalla de la Viquipèdia.





divendres, 12 de desembre del 2014

Programari on-line i programari local

Hola!!

Avui us explicaré en que consisteix el programari local i el programari on-line.


  • Programari local: programes que ens hem de descarregar per poder utilitzar-los. 
  • Programari on-line: programes que els podem utilitzar directament a internet, sense cap necessitat de descarregar-nos res.
Per tant, depèn del que vulguem fer en utilitzarem un o un altre.

Avantatges:
  • Programari local té l'avantatge que un cop ja te l'has descarregat, ja el tens a l'ordinador per sempre.
  • Programari on-line l'avantatge és que no n'ocupa memòria.
Desavantatges:
  • Programari local té el desavatatge que ocupa memòria en l'ordinador.
  • Programari on-line té l'inconvenient que si internet en aquell moment no funciona bé, pot ser lent.

diumenge, 7 de desembre del 2014

Paddlet

Bona tarda a tots!

Aquesta vegada faré una entrada explicant-vos que és el PadletEl padlet és un programa on-line, és a dir per internet, bastant semblant a un "suro" per penjar-hi informació al lloc on hi estem. 


És una eina força útil per utilitzar amb els infants, perquè d'aquesta manera, expliquin el que han estat fent durant la setmana, les vacances, el cap de setmana, o el que ells vulguin, com ara, aficions, llibres, pel·lícules, etc.

dimecres, 3 de desembre del 2014

Noves eines audiovisuals - Cmap Tools

Vam estar treballant noves eines per presentar informació a GTIC.
  1. Glogster: És una eina que ens permet fer pòsters en que es poden expressar idees o emocions. http://www.glogster.com
  2. Padlet: És un programa que s'assembla a un suro. A els infants els hi podem demanar que ens expliquin el seu cap de setmana penjant imatges.  http://padlet.com
  3. Worlde: Serveix per fer núvols de paraules. Quan més es freqüenti una paraula, més gran sortira. http://www.wordle.net.
  4. Mindmeister: Eina que serveix per fer mapes mentals. Serveix per expressar una idea a traves d'un mapa mental.http://www.mindmeister.com/es
  5. Gliffy: Amb aquest programa poder fer diagrames. Ens serveix per expressar una idea de manera més fàcil. http://www.gliffy.com/
  6. Cmap Tools: Aquest programa, a diferència dels altres, no es on-line, sinò que s'ha de descarregar al ordinador. Serveix per fer un mapa conceptual. Ens ajuda a organitzar els nostres coneixements.
L'activitat que vam fer a classe amb el Cmap Tools, consistia en crear un mapa conceptual a partir d'un text, que parlava sobre el "dinar de Nadal" d'una família. 

DINAR DE NADAL

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.